Wie ben ik?


Hé, leuk dat je op mijn website bent! 

Mijn naam is Nick Wassink en ik ben 23 jaar oud. Ik ben dit echter niet zonder slag of stoot geworden. Het had weinig gescheeld of ik had mijn 23e verjaardag niet gehaald. Het begon allemaal in augustus 2020. Ik had wat klachten aan mijn bal en ben hiermee naar de huisarts gegaan. Na een zware antibioticakuur werden mijn klachten echter niet minder, hierdoor moest ik voor de zekerheid langs de uroloog. Iets ergs werd echter door mijn huisarts niet verwacht. 

Op 25 september 2020 stond deze afspraak op de planning. Na een uitgebreide echo kreeg ik mijn grootste nachtmerrie te horen. 'Je hebt teelbalkanker..' 
Binnen twee uur na dit nieuws was er bloed geprikt,  een CT-scan gemaakt en lag ik al op de operatietafel waarbij mijn teelbal is verwijderd. Hoe erg de situatie was moest de uitslag van het bloed, de scan en weefselonderzoek uitwijzen. 

Drie dagen later, kreeg ik de uitslag. Behalve in mijn rechter teelbal, zat de kanker ook in mijn lymfeklieren, longen en waarschijnlijk ook mijn lever. Verdere onderzoeken zouden dit later bevestigen. 

Vier zware chemokuren met in totaal 52 zakken chemo zouden volgen, maar het heeft allemaal geholpen. Op 1 april 2021 (geen grapje) kreeg ik te horen dat ik de strijd  tegen kanker had gewonnen. Even werd het in augustus 2021 nog spannend toen er een verdachte plek was gevonden, maar een operatie zorgde ervoor dat dit mij geen schade meer kon toebrengen. De strijd tegen kanker was gewonnen! 

De strijd was zwaar, zó zwaar dat ik hoop dat mensen hem nooit hoeven voeren. Door mijn verhaal te delen hoop ik mensen aan te sporen om op tijd naar de huisarts te gaan bij klachten. Beter één keer te vaak een afspraak, dan te laat zoals bij mij!